Labradoodles

De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en intelligente hond voor zowel mens als dier. Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. (en een kleiner percentage Ierse water Spaniel, Curly coated Retriever, Amerikaanse en Cocker Spaniel.) De Labradoodle combineert werklust en intelligentie met een leuk, aaibaar uiterlijk en een enorm vriendelijk en open karakter.

Labradoodles zijn er in veel verschillende soorten kleuren en in een drietal maten. Mini, Medium en standaard. 

  • Mini varieert tussen de 35 en 43 cm, gewicht 10-15 kg
  • Medium varieert 43 en 53 cm, gewicht 15 – 21 kg
  • Standaard varieert 53 en 63 cm, gewicht 22 – 40 kg

Er zijn grofweg  3 soorten vachten; de fleece vacht, de wavy fleece- en de curly fleecevacht. De fleece vacht is zacht en meestal gemakkelijker in onderhoud, mits deze niet al te dik is. De vacht valt niet of nauwelijks uit en ruikt niet en is hypoallergeen

Hypoallergeen ras

Iemand die allergisch is voor een hond, reageert op het speeksel en de vacht/huidschilfers van honden. De huidschilfers komen vrij op het moment dat je hond zijn haar verliest. Labradoodles hebben een doorgroeiende vacht, waardoor ze minder haren verliezen dan andere honden en zo minder allergenen verspreiden. Daarnaast zorgt de vacht van de Labradoodle ervoor dat de losse haren in de vacht blijven hangen. Hierdoor zul je de vacht minimaal 1 x per week moeten borstelen en uitblazen. Aangezien ze wel haren verliezen, kun je nog steeds allergische klachten krijgen. Dit zal echter een stuk minder zijn dan een hond die veel verhaart. De hypoallergene eigenschap geldt alleen voor een rasechte Australian Labradoodle.

De meiden

De jongens

Meiden voor de toekomst